Första utflykten

Tjena våra kära läsare !

Idag var våran första riktiga dag i El Salvador och den innehöll allt ifrån skogstokiga "bilförare" till fototokiga skolelever.

Dagen började iaf med väckning klockan halv 8 för att äta frukosten på hotellet som bestod utav några slags bönor, lite bröd, stekt ägg m.m. för att sedan bege oss in mot staden med buss.

Men men, idag skulle dagen till största del bestå utav en välkommst fest som eleverna på första skolan som vi skulle besöka, "Jose Ingenieros" hade anordnat. Vi möttes efter den ca 45 minuters bussresan av massor utav glada elever, lärare m.m. som var väldigt glada att ha oss där men vi möttes inte bara utav det, även en fruktansvärd värme som skulle ställa till det rejält för vissa under dagen.

Välkommst festen började iaf med massor utav dans och kul där vi även fick presenter utav små barn, det var mycket trevligt. Vi fick även lite "mellanmål" och dricka som smakade mycket väl. Efter den händelserika tiden bland F-9 eleverna så gick vi vidare mot deras gymnasieskola där vi återigen blev mycket väl mottagna. De väkommnade oss och vi hälsade på varandra, sedan så bjöd de på lite olika godis saker osv. som är typiskt i El Salvador. Efter ett tag då man lärt känna varandra litegranna så blev vi serverade mat som bestod utav en slags kyckling lasagnette tillsammans med cola och en liten kaka till efterrätt, mycket mycket gott. Efter maten så fick vi sätta oss ett tag vid skolans datorer, ett rum där det var mycket svalt och skönt till allas stora glädje för jag har nog aldrig känt en sådan värme som jag kände idag.

Efter allt detta välkommnande så drog vi vidare och fick oss en guidad tur runt staden där vi besökte en park som var bland de finaste jag sett, vilken utsikt ! Efter denna lilla tur begav vi oss in mot staden igen där vi faktiskt skulle besöka borgmästaren i staden men han var tyvärr upptagen så vi fick oss ett möte med stadens kommunfullmäktige som berättade allt om staden och han inriktade sig speciellt mycket på att berätta om ungdomar i El Salvador och alla skillnader som finns om man jämför med oss. Myckt intressant.

Jaja, mer kommer imorgon då vi har en lika spännande dag med nya äventyr på gång.

Hörs imorgon allihop !

/ Jensen

Kommentarer
Postat av: Jennifer :)

Hejsan! Låter helt underbart! Vilka drabbades illa av värmen? Hoppas ni njuter och att den dumma snön är borta när ni kommer hem! Saknar er <3

2010-01-30 @ 10:47:44
Postat av: Fabbe

Jensen, vilken bloggkung du är! Ser fram emot att läsa mer ;)

2010-01-30 @ 15:21:51
Postat av: Jessica

Blev det ingen små-grodorna-dans? ;o

2010-01-30 @ 15:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0