Torsdag 11/2

Hej igen!!

Idag var det återigen dags att åka till Cojutepeque. Idag var det arbete om och med brandmännen här i El Salvador. Vi fick testa på att släcka en brand från gas och även testa att ta oss ner med bara lina. Vissa testade, andra stod över.

Det var även en del teori idag också.
Hade en lektion i psykologi, om hur barn och ungdomar reagerar efter en katastrof. Vi fick även se klipp i från katastrofen i Verapaz. Orkanen Ida som drog in i november krävde ett hundratals liv och många barn och ungdomar förlorade sin hem och föräldrar.
 
En bild när David testar att släcka elden, inga problem ;)

Imorgon blir det en lång och häftig dag! Bussen går från hotellet klockan 5! Vi ska åka och klättra i ett berg som är ca 2700 meter högt. Där ska vi lära oss räddning i svåra situationer på berg. Först skulle vi övernatta där men så blev det inte tyvärr pga för tajt schema på lördag som också kommer bli lång. Imorgon blir det alltså bergsklättring för hela slanten! Riktigt häftigt.
Det blir till att komma i säng tidigt så att man orkar gå upp vid 4-tiden.

Såg precis att det var -12 grader hemma i Sverige ;) Hoppas ni har det bra trots det och att snön är borta på lördag nästa vecka när vi kommer hem igen !

Over and out!
/F

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0