Sjunde dagen!

Hej igen!!
Nu har vi varit här i exakt 1 vecka och den veckan har gått extremt fort. Det har varit full fart från första dagen. Dagarna är långa och man är väldigt trött på kvällen, man går och lägger sig tidigt. Vädret har varit kanon sen dag 1, varmt och skönt! Ibland lite för varmt, men man får bara anpassa sig ;)
Jag vet att det har varit dåligt med bilder så därför kommer vi att någon dag framöver bara lägga ut bilder. Det blir lite blandat från allt vi fått vara med om, än sålänge.

Idag, torsdag;

Idag har vi fått vara med på våran första praktiska "lektion" kan man säga. Vi fick vara med vid en simulering av en jordbävning. Elever och lärare visade hur de är lärda att göra vid en eventuell katastrof. De var väldigt duktiga! Vi fick gå runt på skolområdet för att titta och analysera.
Efter övningen fick vi sedan ge våra kommentarer om vad vi såg var bra och sådant som var lite sämre, från våra egna erfarenheter. Vi vet ju egentligen inte alls hur man ska agera vid en katastrof så det kändes lite sådär att ge negativa kommentarer, men vi gav mest tips på hur man kan hjälpa skadade lättare och smidigare.
Efter detta var det lugnt i några timmar, vi fick sitta vid datorerna, äta lite mat och bara ta det lugnt. På eftermiddagen fick vi en liten rundvandring i staden Santa Tecla. Vi fick besöka ett museum, en kyrkogård, och lite annat. (bilder kommer inom kort)
Det som var mest spännande denna dagen var när vi fick besöka platsen där det stora jordskredet skedde för ca 9 år sedan. Ett jordskred som "dränkte" hundratals hus och runt 1000 personer dog. Vi fick träffa tre män och en flicka som överlevde. De berättade hur arbetet gått till för att gå vidare och vad man ska göra med platsen där allt skedde.
På kvällen blev det snabbvisit till en park med basket och fotbollsplan. Vi stannade en halvtimma, alla var trötta och ville hem.
Imorgon blir det sport, sport och sport:) Vi ska träffa våra nya vänner för att återigen spela fotboll och basket hela dagen! Svettigt kommer det bli, tur att det finns en närliggande pool att svalka sig i. En pool där Malte och Stefan säkerligen kommer fördriva tiden vid ;) haha!

Återigen dags för lite sömn. Hoppas ni har det bra i snön och akta ryggen vid eventuell skottning ;)
Godnatt!

Ciao/F


Kommentarer
Postat av: Nina

Jättekul att läsa om erat äventyr! Du är jätteduktig på att skriva Fredric :D Fortsätt med det o hälsa alla, om du vågar, pussa Philip på kinden från mig :P

Kram Nina

2010-02-05 @ 21:20:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0