Sjätte dagen!

Hallå allesammans! Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen! Men iförrgår var det en lång dag så hade ingen ork och igår fungerade inte internet, men nu så! Tänkte att jag börjar berätta lite om måndagens och tisdagens aktiviteter.

Måndag;

Vi började dagen med att åka till en utav skolorna för att ha en liten föreläsning om miljön här i El Salvador. Det var två lärarna som berättade. Efter detta så tog vi bussen till en miljöstation, där var det en liten rundvandring ppå området och sedan var det en lite äldre man som arbetade med sorteringen som berättade om hans jobb, han hade jobbat där ett x antal år. Nu var det ensamståenade kvinnor som jobbade där för att klara av vardagen. Vi fick även veta lite om hur jordskred och allt bildas och vad man ska göra om det skulle hända nu när vi är här.
Efter detta besöket åkte sedan bussen vidare till en stor högskola. Där fick vi träffa två personer som berättade om mänskliga rättigheter, en utav dem var lite äldre och han kunde även berätta hur det var när han var i våran ålder, vilka skillnader det var då och nu osv. Spännande! 
Vi fick även en rundvandring på skolans museum, det var riktigt spännande!
En guide berättade om de kända präster som bott på området som blivit mördade för deras åsikter och försök till ett bättre land. Vi fick se bilder som de tagit när det hittat liken, det var inga roliga bilder att se vill jag säga.
Inne på museet fick vi se bilder på prästerna, kläder de hade när det mördades och deras privata saker.
Dagen avslutades med en liten minikonsert av ett band bestående av fyra gubbar, riktigt bra :)

Det var en lång, men också en lärorik och spännande dag!


Tisdag;

Dengueförmiddag!! Hela förmiddagen handlade om att lära sig om dengueviruset som smittas från en mygga! Väldigt vanlig i sydamerikansa länder.
Här började också dagen med en föreläsning av två elever och en lärare. Vi fick lära oss om hur man ska göra om man blir stucken av myggan, det finns inget botemedel mot viruset som kan förklaras som en väldigt jobbig influensa med hög feber.
Vi fick sedan var sin liten "boll" fylld med gift. Vi fick sedan besöka privatpersoner och fråga om de ville ha hjälp med att få bort eventuella larver (som myggan är först) som lägger sig i t.ex diskvatten. Vissa personer sa nej och andra ja. De var lite häftigt att bara få se hur det såg ut hos en del, väldigt speciellt och fattig, tyvärr.
Eftermiddagen tillbringade vi hemma vid poolen! Skönt att ta det lite lugnt ibland, vissa dagar blir väldigt långa. På kvällen åkte vi sedan till ett varuhus som endast de "rika" kunde handla ;) Vi åt glass och drack kaffe :)

Nu kommer vid till dagens aktiviteter :)

onsdag;

Idag på förmiddagen var vi först på en utav skolorna och väntade på tre småbussar. Därifrån skulle vi åka till stan i San Salvador! Där besökte vi först ett liknande palats som användes för många år sedan, men som nu är ett museum :) En guide berättade om flera olika rum som var gigantiska och i olika färger, blå, röd, och annat. 

Vi stod även på ett stort torg där 200-300 blev skjutna eller ihjältrampade under 80-talet vid en begravning av biskopen Romeros, polisen stod med civilkläder uppe på närliggande byggnader och sköt mot folkmassan och det utbröt panik. En utav personerna som då var vakt på torget var våran egen Angel. Han har ikväll berättat historian om den dagen och om hans tid i fängelset och tortyren som han drabbades av. Otroligt spännande!! Tack Angel!
Idag på eftermiddagen har vi även varit i ett annat varuhus där vi även åt lunch! Jag, Philip, Adrian och David åt först tacos, men vi blev inte mätta av det så vi gick även till Pizza Hut! Väldigt god mat! 
För att vara ett så stort varuhus så var det inte alls mycket folk, vilket jag tyckte var lite konstigt. Men efter att funderat ett tag så märkte man att priserna i affärerna inte var så roliga som själva varuhuset ;) 
De som ville fick gå på bio medans andra fick gå runt och shoppa :) Rolig och givande dag, som vanligt ;)

Nu är det dags för lite sömn, nya äventyr imorgon!!
Godnatt!

Ciao/F          

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0