Räddnings simulation!!

Hej!

I dag var det dags för den stora räddnings övningen på Cojutepeque skolan, där vi blev indelade i grupper. När larmet gick började allvaret, skademarkörerna var riktigt bra sminkade nästan för bra ;) Det var väldigt lärorikt för oss då vi sammarbetade med människor som pratar et helt annat språk, så vi fick prata engelska, andvända oss av teckenspråk och den lilla spanska vi kunde. Övningen var inte enbart lämpad för oss utan polis, brandkår och ambulans/rörda korset var där och tog det också som en serrilös övning.
Det sammlades nyfikna folkmassor som undra vad som stod på, då hela räddningstjänsten var på platts med sirenerna i högsta styrka.
När vi väl lyckats rädda alla blev det en sammanfattning från alla arbetslag vad som gjordes och vad som kunde gjorts bättre. Efter övningen var det tags för ett nytt tungvikts möte i  en fotbollsmatch El Salvador vs Sverige, killarna för sig och tjejorna för sig. Och det blev en lyckad dag då Sverige gick segrande ur båda matcherna. De Svenska killarna vann med sammanlagda 4-3 ( Målen: Lars Karlsson 3, David Ivarsson)
Tjejorna slog sina motståndare med sammanlagda 3-1 ( Målen: Matilda Björsell 2, Linn Arvidsson)

På eftermiddagen besökte vi borgmästaren av Cojutepeque, som bjöd på tilltugg och tal. Det var även levande musik och dans, inte varje dag man dansar med en borgmästare ;). Nu på kvällen är det tags att packa väskorna då vi ska byta hotell i morgon. Och klockan är ställd på kvart över 4 då vi ska besöka en by som blev drabbad av en massaker för ett antal årsedan. Skall bli intressant.

På åter seende / Lars :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0