Måndag 15/2

I dag inledde vi dagen med att besöka en orgenisation som hete Cordes och dom jobbade med att hjälpa fattiga familjer med att komma igång med levnads sättet, tex skörd och boende. Efter genomgången drog vi till en ost fabrik där vi fick provsmaka olika slags goda ostar. Tyvärr fick vi inte gå in i själva tillverknings rummen pgr av hygieniska skäl.
Innan middagen fick vi även besöka en fabrik som tillverka cashewnötter. En produktion av cashewnötter tar ca 6 dagar från den dagen dom plockas tills det kan säljas i fabrik. Anställda i fabriken tjärna mellan 6 - 14 dollar per dag vilket inte direkt är något att hänga i granen. Något man kan tänka på nästa gång man klagar på att nötterna är för dyra hemma i Sverige. På väg till matstället stannade vi vid en by som brukar ha svårt med översvämmningar av floden som rinner jämte. Där fick vi se vad dom gjorde för förebyggande syfte för att förhindra kommande översvämmningar. I detta fall hade dom byggt stora vallar som blockar vattnet.
På eftermiddagen blev det en båttur i floden, vi gick i land på en liten ö mitt i floden där vi kunde bada och fota pelikaner.

En mycket rolig dag och nu blir de till att ladda för morgondagens räddning övning. På åter seende/ Lars :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0