hemma igen!

Hej!

Det var ett tagsen vi skrev, men nu är vi igång igen! De sista dagarna i El Salvador utnyttjade vi med att besöka en by som under 80 talet fick vara med om en hemsk massaker. Detta pgr av kriget mellan regeringen och gerillan, då regeringen anklagade byn för att ha hjälpt gerillan. Straffet blev massmord, då män, kvinnor och barn blev brutalt mördade på alla möjliga sätt.
Men mot alla odds var det en kvinna som lyckades överleva, och hon har haft föredrag om vad som hänt så att världen skulle få veta det hemska som pågick. Tyvärr avled hon för något år sedan så vi fick ingen chans att få träffa hon.
På eftermiddagen blev det lite småhandlande och uppackande av kläder då vi bytt hotell för de sista nätterna. Dagen där på var det avskeds fest i skolan från Cojutepeque, en väldigt rolig sådan då El Salvadorianska elever bjöd på traditionella sånger och dans. Men vi Svenskar ville inte va sämre så vi visade upp det mest klassiska vi har, sången bestod av snaps visan - Helan går. Och dansen av små grodorna ( som säkert ligge uppe över hela internet världen över vid det här laget ) Men de får man bjuda på :)

När det var dags att dra oss tillbaka till hotellet ville förstås alla från skolan ha en bild och en kram av varje Svensk,  och de va först då man förstod vilket helvete film stjärnor borde ha det! Fast det gällde att ta vara på all uppmärksamhet för när vi kommer tillbaka till Sverige igen lär de inte bli samma uppståndelse.
Degen därpå var det dags för hem färd, planet gick från El Salvador vid ca 15,00 och vi tog samma väg hem som dit, alltså via Panama och Amsterdam.

En otroligt rolig och lärorik resa som vi troligt vist aldrig glömmer, och man måste erkänna att hemkomsten var lite av en chock . Från linne och shorts med strålande sol till att ha ett ton kläder på sig och skotta snö ;)

Och vad som gäller  bloggen framöver är att vi bestämta att den läggs lite på is, då vi har andra delar innom projekt arbetet att stå i. Men lovar att uppdatera när vi fått reda på de olika avangemangen vi sak ha när vi får besöket i Maj. 
Ps bilder kommer upp så småning om!

på återseende / Lars

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0